köpa bil
Köpa bil

Låna pengar till köp av bil? Det är det vanligaste förfarandet att man lånar pengar till bilen. Har du inte tjänstebil via jobbet, så bör du titta på om det är mer förmånligt att ha en förmånsbil (leasing) eller låna pengar till att köpa bilen.

Låna pengar utan bilen som säkerhet (blancolån)

Man kan låna pengar till att köpa bil, antingen med ett billån där man lägger in 20% av bilens pris som kontantinsats. Bilen blir då även säkerheten för lånet.

Låna pengar direkt Online

Om du inte har kontanta medel och vill låna pengar till hela bilköpet så måste du istället titta på blancolån. Det är lån som inte kräver någon säkerhet mer än att du har en inkomst. Du kan du låna till hela bilens pris.

Köpa bil med betalningsanmärkningar

Har du betalningsanmärkningar så går det ändå att låna pengar till att köpa bil. Det kommer dock att bli en dyrare kostnad och i slutändan en dyrare bil. Nishbanker kan ge dig lån med betalningsanmärkningar och kräver ingen säkerhet.

Leasingbil med betalningsanmärkningar

Vanliga billån och leasing där bilen står som säkerhet brukar vanligen inte ge kredit om man har en eller flera betalningsanmärkningar, men du kan låna pengar till hela bilens pris trots betalningsanmärkningar.

Om du vill låna pengar till att köpa bil och har en svag kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar så får du vända dig till nischbankerna, även kallade snabblån.

Det bästa är naturligtvis att kunna låna utan betalningsanmärkningar, men alla alternativ är möjliga. Det är som sagt kostnaderna som drar iväg i slutändan, då nischbankerna har högre ränta.

Billigaste räntan vid billån med kontantinsats

Har du möjlighet att lägga in 20% i kontantinsats till ett vanligt hederligt billån så kommer du oftast ner i en ränta som är betydligt billigare och mer förmånligt än både leasingbil och nishlån.

Du har alltså flera alternativ om du inte vill göra ett bilköp med rena kontanter

  • Lesingbil
  • Billån med kontantinsats (20%)
  • Blancoån utan kontantinsats
  • Nischlån vid betalningsanmärkningar